Baru switch ke telco XOX tapi tak terima TAC number | Jom Suruh Bank Update

TAC tak dapat la dik lepas activate simkad. Macam mana ni?

Kak Salmah, Singapore

Betul. Memang ada sesetengah nombor akan ada isu tak dapat nombor TAC lepas tukar ke telco baru. Bukan onexox je. Kebanyakan telco pun jadi macam ni.

Namun jangan risau.

Apa yang anda perlu lakukan adalah, hantar je SMS untuk alert sistem bank update no phone.

Uptade TAC Number

Taip “UPDATE” dan SMS:

BANK ISLAM – 66399
Taip UPDATE hantar ke 66399

BANK RAKYAT – 66300
Taip UPDATE hantar ke 66300

CIMB BANK – 68833
Taip UPDATE hantar ke 68833

MAYBANK – 66628
Taip UPDATE hantar ke 66628

RHB BANK – 66300
Taip UPDATE hantar ke 66300

Sistem bank akan kemaskini maklumat telco baru. Dalam 24 jam boleh request semula TAC. Semoga bermanfaat!

Nak simkad yang boleh tahan 2 tahun 4 bulan tanpa perlu topup setiap bulan? Jom bertukar kepada onexox. Klik sini untuk daftar