Alternatif Tiada Unifi Sebab Port Penuh

Anda nak pasang unifi fibre, tapi agent cakap unifi tak masuk lagi area tu…kalau ada pun, port penuh.

onexox-unlimited-hotspot-sebab-port-penuh

Nak tunggu port baru biasa makan masa.

“Apa alternatif yang ada? Anak-anak nak PdPr… Saya pulak kena WFH..”

Alternatif Port Penuh

Ok macam ni. Kalau situasi anda sama macam kat atas tu, bermakna peluang anda nak pakai unifi fibre memang tak boleh untuk masa terdekat. Alternatif yang ada hanya depend pada line telco sedia ada.

Ada banyak telco provider kat luar sana. But of course lah saya akan recommend onexox. Lebih specific onexox black data buffet.

Kenapa?

Onexox Black Offer 100% Hotspot

Isunya sekarang, anda perlukan internet untuk seisi keluarga.

Most cases, akan ada seorang wakil rumah (anda atau pasangan) yang akan gunakan HP untuk on data Hotspot.

So antara requirement utama yang anda perlukan adalah data hotspot yang banyak!

Onexox black offer kesemua data yang anda langgan untuk jadi hotspot. Semua! Tiada pecahan apa-apa. Dan data internet ini tidak akan burn kalau anda tak habis guna. Dia akan terus carry forward ke bulan hadapan dan seterusnya.

So jangan terkejut jika data internet terkumpul anda akan jadi ratusan GB (gigabyte) hingga lah beribu-ribu lemon.

Onexox Tiada Speed Cap

Suka saya ingatkan, plan onexox ni tiada speed cap (tiada sekatan kelajuan internet). Maka ia akan full throttle semaksima mungkin. Ini antara kelebihan onexox berbanding majoriti penyedia telco yang lain yang kebanyakan offer 3 hingga 6 Mbps sahaja.

“Ala… Data internet tak unlimited…Takut tak cukup nanti”

Betul. Onexox tak offer unlimited internet berbanding telco provider yang lain. Kekuatan onexox terletak kepada high speed internet tanpa sekatan. Ini bagi memastikan pengguna dapat menikmati capaian internet tanpa gangguan.

Kalau data unlimited tapi kelajuan internet disekat atau terhad, mesti mood nak ber-online terganggu kan? Nak buat kelas online, nak meeting yang smooth, nak tonton IPTV macam mana?

Dengan onexox, no problems. InsyaAllah smooth je.

Bro Vikneswaree dari Klang

“Kawasan saya ok ke onexox ni?”

Liputan tu bergantung pada kawasan. Bagi saya tak ralat pun kalau anda cuba onexox. Tak perlu beli plan RM59 atau RM89. Just beli je simkad onexox black RM10. Beli secara online kat sini. Penghantaran pun percuma.

Nanti bila simkad dah sampai, terus buat internet speed test. Kalau laju teruskan dan upgrade ke onexox black data buffet 44Gb atau 100Gb. Kalau tak laju, boleh terminate je sebab tiada contract.

Modem Untuk Simkad Onexox

Untuk mengaktifkan hotspot di rumah, saya mencadangkan anda menggunakan modem jenama Tenda atau Huawei. Dan pastikan modem ini menyokong band 3 dan band 7. Lagi satu, pastikan ianya original ok!

Modem-modem jenama ni ada banyak di jual di Shopee dan Lazada. Anda boleh dapatkan di sana.

Nanti bila simkad onexox dah sampai, aktifkan menggunakan telefon anda. Lepas dah aktif, masukkan simkad ke dalam modem.

Nah! Terus boleh guna untuk seisi rumah.

Kesimpulan

Dalam keadaan sekarang, amatlah perlu untuk anda ada back-up plan bagi mendapatkan kemudahan internet untuk keluarga. Tambah-tambah kawasan anda belum masuk unifi atau kena isu port penuh.

Dan onexox adalah salah satu alternatif yang ada di pasaran.

Secara kesimpulannya, setiap telco provider ada kelebihannya yang tersendiri. Industri ini akan terus berkembang dan bersaing bagi memberikan servis yang terbaik untuk end user. Sekarang terpulang kepada anda untuk decide.

Dapatkan Onexox sekarang.

Jika anda ingin bertanyakan sebarang soalan, boleh whatsapp saya dengan klik link ini. Sekian terima kasih.